top of page

Ad'iE           [Associació d'Idees Estiliterârilliure]

 

 

Associació d'Idees és una Associació Cultural sense ànim de lucre fundada el 2006 per a Esther Roca, Mercè Domènech i Pere Zafra amb l'objectiu de dur a terme a la ciutat d'Olot una activitat anomenada Estiliterârilliure: un escenari obert cada tres setmanes tots els dimecres de setembre a juny on actuaven a mode d'obertura Esther Roca i Mercè Domènech amb la companyia Efímeres, Performances Volàtils i llavors tot el públic assistent que volgués pujar a l'escenari amb el que volgués fer, pujava. Totes les disciplines èren vàlides, així aconseguiren tenir fins a 100 persones de públic. Aquesta proposta va durar tres anys consecutius. Es feia a l'Espai Núria d'Olot.

Pere Zafra deixa el projecte el 2008 i Mercè Domènech el 2009.

Esther Roca segueix amb propostes com la Music Box Improvisation amb Gisela Arimany i Mònica Medina a la improvisació del moviment. Marc Busquets, Albert Dondarza i Jan Serra a la direcció musical.

La 1a edició de la Fira Fora del Temps amb Josep Noguer.

El 2012 fa una nova proposta sota el nom de Projecte Ishtar (Iniciativa Sensible a l'Hàbil treball artista i revolucionari) obrint l'associació i el seu taller a un projecte horitzontal. Es va formant i desformalitzant amb diferents persones, Clara Garriga, Albert Argence, Flor de Lys, Jorge Daniel, Rosa Sans, Jordi barcons, Sebas, Gisela Arimany, Helena Sichés, Sabina Renau, Josep Noguer, Aleix Cortés,  Bahar Dölen, Juanmi,...fins que es consolida un nucli dur d'entre 5 i 9 persones amb moltes persones col·laborant i ajudant. Treballen amb força per a  gestionar i acomodar un espai de creació compartit i local d'esdeveniments, generador i acollidor de projectes varis a la ciutat d'Olot, aconseguint ser més de 1000 socis entre col.laboradors i intermitens. Durant aquest temps, l'equip de projecte Ishtar va dur a terme la 2a edició de la Fira Fora del Temps. I va tornar a posar en marxa l'Estiliterârilliure, un cop al mes de setembre a juny durant dos anys consecutius. L'Ecoxarxa s'instal·la al local compartit. I el projecte Ishtar veu i viu moltes formes de creació, cocreació, esdeviments i intercanvis.

Associació d'Idees refà las seva junta el 2014 amb Esther Roca, Gisela Arimany, Albert Argence, Bahar Dölen i Clara Garriga.

Després de 3 anys, Projecte Ishtar s'acaba.

Ad'Ie, segueix amb l'impuls d'Esther Roca que el 2015 es presenta per a dur a terme la direcció artística i la coordinació general del sismÒFFgraf, un festival de dansa local a la ciutat d'Olot juntament amb Bahar Dölen. Arriben a 5 edicions.

El 2015 també neix Interferència, la qual ja ha vist tres edicions.

Ad'Ie segueix essent una associació que tempta el futur i es proposa ara vincular naturalesa i cultura amb formes i formats que s'estant dibuixant a la terra, com per exemple és aquesta iniciacitiva en procés d'aterrar anomenada Biogènesis.

Per a més informació:

associaciodidees@gmail.com

bottom of page