top of page
  • Black Vimeo Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
Zona de Risc
 TRAJECTÒRIA ARTÍSTICA
​​​
Zona de Risc
PAR.INT La Instal·lació

Des 2019. GNA

LA VOLTA ESDEVENIMENT

NUESIA

Agost 2019. VALLFOGONA

FESS Rural.

FESTIVAL DE L'ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

PAR.INT

Juny.  SANT JAUME DE LLIERCA

festival Meandre

ÍVIDS

Maig 2019. ST. JOAN LES FONTS

Sant Joan les Flors

ÍVIDS

Maig 2020. SANTA PAU

festival Natural

ÍVIDA

Gen 2019. GNA

2a posada en escena, en performance itinerant a la inauguració #La noia del monyo.

BÚNKER

19 Gen 2019. BCN

Inauguració del

Centre LGBTI .

NUCLI

1 Des. 2018. OLOT

FESTIVAL NIBIRU

ÍVIDS

Nov 2018. OLOT

1a prova pilot dins l'esdeveniment INTERFERÈNCIA amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot i Ad'Ie

BÚNKER

Nov-Oct 2019. ANGLATERRA

Universitat de Liverpool + Caledonia Pub. TROBADA ANGLO-CATALAN Bangor

Art i Natura.

Zona de risc és Art-Consciència-Natura-Cultura. Comença l'any 2016, format per Esther Roca i Josep Subirana. Artistes polifacètics, sensibles i amants de l'art, la bellesa, l'amor i la naturalesa. Aquesta companyia artística vol apropar a la humanitat un punt de vista pur i sincer a través de diferents disciplines artístiques com l'art escènic, l'art efímer, l'art de carrer, la instal·lació o l'educació combinant art, natura, consciència i cultura a les seves propostes. El 2016 amb poesia i guitarra clàssica inaugura l'exposició Memòria d'Esther Roca. Continua investigant i esdevé més experimental i emergent. El febrer de 2017 destaca amb la inauguració d'Amara't, un cicle cultural a l'espai Núria Social d'Olot i col·labora amb Living Nepal en concert solidari al bar Chez Louisette de Garriguella. Després d'aquests dos anys d'experimentació i recerca aquest 2018 es consolida la companyia. Actuant al Teatre Art i Joia de Cadaqués, a la Muntanya Cultural de Semmama (Tunísia), a la Torre de L'Amo de Viladomiu Nou, al Festival Interferència d'Olot, entre d'altres. Aquest 2018 genera propostes innovadores com els Ívids, P.A.R,A.D.Í.S i SoLs.

All Videos
Watch Now

OCT 2019. OLOT

Museu de la Garrotxa dins l'exposició de Xevi Moliner

TOPOGRAFIA DEL MOVIMENT
actualització de la trajectòria 2020 en camí
Back to the Wild
Un Ventilador

UnVentilador neix de la mà d'Esther Roca i Gisela Arimany, el 2012, amb la idea de crear un migmetratge que s'anirà transformant en una sèrie de 7 curts poètics on es treballa en localitzacions reals l'acció performantica i el contingut poètic paral·lelament. Investiguen en aquesta primera fase la dualitat i controvèrsia. En el transcurs, UnVentilador s'endinsa en la creació audiovisual poètica, la posada en escena a través de performance amb poesia i audiovisuals, la ràdio-poesia, gravació poètica sonora i creació de contingut escrit. 2012-13 neix el seu primer espectacle HURACÀ, un viatge de color, so i poesia amb música en directe i vídeo que parla de les emocions primàries. HURACÀ s’estrena a Olot Escena, i continua movent-se per les ciutats de Girona i Barcelona, últim espectacle el 2016 al festival Innundart. 

El 2015, UnVentilador idea un programa de ràdio-poesia i tendències culturals: AIRE, el qual guanya un dels premis MAC a la Innovació Radiofònica. 

Des del 2016, Esther i Gisela estan treballant amb BÚNKER, un espectacle literari on el combat poètic, la investigació sonora i la paraula, agafen totalment el protagonisme. Aquestes dues poetes recerquen i s'endinsen al món del loop, els filtres de veu, el sintetitzador i segueixen investigant el món de les llicències lliures i la música singular, l'audiovisual i la performance. Un espectacle que qüestiona la realitat i transforma el pensament.

BÚNKER porta més de 15 espectacles per tot Catalunya, i segueix en actiu. El 2018 han publicat un llibre amb els  poemes de l'espectacle, entre altres. Han participat com a tast digital al Festival Litterarum. I segueix 100% en actiu.

A finals de 2018 un ventilador ha participat al Festival de Música i Art avançada Nibiru mostrant el resultat d'una investigació de tres mesos: Nucli. Ara el 2019 ja comencen arrencant l'any amb tres espectacles Búnker, un d'ells per la inaguració del centre LGTBI més gran de l'Estat Espanyol, a Barcelona. 

+info a www.unventilador

H.A. Performance Sonora

Inspirada en una entrevista que vaig veure de la Hannah Arendt, vaig jugar a projectar a sobre de sobre de peces translúcides, mentre parlava, posava la ràdio i feia anar el sintetitzador. En aquell moment estava reflexionant sobre la quanitat d'informació que rebem i processem a cada moment. I que d'alguna manera tot, queda grabat a l'aire. També vaig repartir un petit llibret amb fragments de l'entrevista.