top of page
  • Black Vimeo Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
Zona de Risc
IMG-20190210-WA0005.jpg

Art escènica itinerant

Plàstica

Ecologia

Dansa

Moviment

Interactuació

Per a tots els públics.

Ívides

Uns èssers que alimenten l’imaginari col·lectiu. Creen loops i els descreen travessant l’espai, cicles de vida en moviment que a vegades es paren a respirar, com si fossin un arbre. Passen i teixeixen l’aire interactuant amb la naturalesa, es connecten a la terra i al cel, observen els ulls, senten els cors i et miren en silenci natural. Es mouen inspirades amb els animals, els elements, el cosmos. Fulles que es converteixen en plomes, textures que es tornen caus, branques que en moviment felí creun el temps. Són obres d’art en moviment, i tenen tots els ritmes. Una exposició viva, una creació amb essència paradisíaca. 

Paradís Instrínsec La instal·lació 5.jpe

Art escènica itinerant

Plàstica

Ecologia

Dansa

Moviment

Interactuació

Per a tots els públics.

Par.Int.

Uns èssers que alimenten l’imaginari col·lectiu. Creen loops i els descreen travessant l’espai, cicles de vida en moviment que a vegades es paren a respirar, com si fossin un arbre. Passen i teixeixen l’aire interactuant amb la naturalesa, es connecten a la terra i al cel, observen els ulls, senten els cors i et miren en silenci natural. Es mouen inspirades amb els animals, els elements, el cosmos. Fulles que es converteixen en plomes, textures que es tornen caus, branques que en moviment felí creun el temps. Són obres d’art en moviment, i tenen tots els ritmes. Una exposició viva, una creació amb essència paradisíaca. 

Back to the Wild
Un Ventilador

UnVentilador neix de la mà d'Esther Roca i Gisela Arimany, el 2012, amb la idea de crear un migmetratge que s'anirà transformant en una sèrie de 7 curts poètics on es treballa en localitzacions reals l'acció performantica i el contingut poètic paral·lelament. Investiguen en aquesta primera fase la dualitat i controvèrsia. En el transcurs, UnVentilador s'endinsa en la creació audiovisual poètica, la posada en escena a través de performance amb poesia i audiovisuals, la ràdio-poesia, gravació poètica sonora i creació de contingut escrit. 2012-13 neix el seu primer espectacle HURACÀ, un viatge de color, so i poesia amb música en directe i vídeo que parla de les emocions primàries. HURACÀ s’estrena a Olot Escena, i continua movent-se per les ciutats de Girona i Barcelona, últim espectacle el 2016 al festival Innundart. 

El 2015, UnVentilador idea un programa de ràdio-poesia i tendències culturals: AIRE, el qual guanya un dels premis MAC a la Innovació Radiofònica. 

Des del 2016, Esther i Gisela estan treballant amb BÚNKER, un espectacle literari on el combat poètic, la investigació sonora i la paraula, agafen totalment el protagonisme. Aquestes dues poetes recerquen i s'endinsen al món del loop, els filtres de veu, el sintetitzador i segueixen investigant el món de les llicències lliures i la música singular, l'audiovisual i la performance. Un espectacle que qüestiona la realitat i transforma el pensament.

BÚNKER porta més de 15 espectacles per tot Catalunya, i segueix en actiu. El 2018 han publicat un llibre amb els  poemes de l'espectacle, entre altres. Han participat com a tast digital al Festival Litterarum. I segueix 100% en actiu.

A finals de 2018 un ventilador ha participat al Festival de Música i Art avançada Nibiru mostrant el resultat d'una investigació de tres mesos: Nucli. Ara el 2019 ja comencen arrencant l'any amb tres espectacles Búnker, un d'ells per la inaguració del centre LGTBI més gran de l'Estat Espanyol, a Barcelona. 

+info a www.unventilador

H.A. Performance Sonora

Inspirada en una entrevista que vaig veure de la Hannah Arendt, vaig jugar a projectar a sobre de sobre de peces translúcides, mentre parlava, posava la ràdio i feia anar el sintetitzador. En aquell moment estava reflexionant sobre la quanitat d'informació que rebem i processem a cada moment. I que d'alguna manera tot, queda grabat a l'aire. També vaig repartir un petit llibret amb fragments de l'entrevista.

BÚNKER _ POESIA ELÈCTRICA
Play Video
BÚNKER /  Un Ventilador

Poesia elèctrica amb audiovisuals. Ordinador, sintetizador, loops de veu, cos i lletra de dues poetes amb la columna vertebral descordada.
Poesia autòctona del s.XXI

Búnker entrena el pensament creatiu i obre camps sonors. Investiga la realitat des de nous punts de vista.
Una peça que interactua amb el públic i reflexiona sobre els mons interiors, la societat, la quotidianitat, la física quàntica o el pensament.  Búnker és un combat poètic, cocreat per Gisela Arimany i Esther Roca. Poesia, improvisació, loops de veu, música creative commons i ambients sonors espontanis, creen un espectacle literari de veu i cos. Transgressor i contemporani, fa viatjar paraules i poemes per diferents estils com el swing, la clàssica, l’electrònica o l’experimental. Esther Roca crea ambients sonors amb un sintetitzador, i Gisela Arimany dispara els temes i distorsiona la seva veu amb un pedal de loops. Tots els textos són creats al moment o originals de les mateixes poetes. Un viatge de, amb i per les paraules.
De fons es projecta vídeo-poesia original.

Interior i exterior / per a tots els públics / adaptable de 30 a 90 minuts
Català, Castellà i Anglès.
Experimental 
Ment 
i poesia.

Governing Polution
Ad'IE

Associació d'Idees

Cry Us a River

Associació d'Idees és una Associació Cultural sense ànim de lucre fundada el 2006 per a Esther Roca, Mercè Domènech i Pere Zafra amb l'objectiu de dur a terme a la ciutat d'Olot una activitat anomenada Estiliterârilliure: un escenari obert cada tres setmanes tots els dimecres de setembre a juny on actuaven esther roca i mercè domènech sota el nom Efímeres el primer any i els següents anys es donava la oportunitat a diferents tipus de directe a obrir l'escenari obert, hi va haver música, clown, poesia, teatre, dansa... i llavors tot el públic assistent que volgués pujar a l'escenari amb el que volgués fer, totes les disciplines èren vàlides, així aconseguiren tenir fins a 100 persones de públic. Aquesta proposta va durar tres anys consecutius. Es feia a l'Espai Núria d'Olot.

Pere Zafra deixa el projecte el 2008 i Mercè Domènech el 2009.

Esther Roca segueix amb propostes com la Music Box Improvisation. La 1a edició de la Fira Fora del Temps amb Josep Noguer.

El 2012 fa una nova proposta sota el nom de Projecte Ishtar (Iniciativa Sensible a l'Hàbil treball artista i revolucionari) obrint l'associació i el seu taller a un projecte horitzontal es va formant i desformalitzant el projecte amb diferents persones, clara garriga, albert argence, flor de lys, jorge daniel, rosa sans, jordi barcons, sebas, gisela arimany, helena sichés, sabina renau, josep noguer, aleix cortés,  bahar dölen, juanmi,...fins que es consolida un nucli dur d'entre 5 i 9 persones amb molts ajudants treballant amb força per a  gestionar i acomodar un espai de creació compartit i local d'esdeveniments, generador i acollidor de projectes varis a la ciutat d'Olot, aconseguint ser més de 1000 socis entre col.laboradors i intermitens. Durant aquest temps, l'equip de projecte Ishtar va dur a terme la 2a edició de la Fira Fora del Temps. I va tornar a posar en marxa l'Estiliterârilliure, un cop al mes de setembre a juny durant dos anys consecutius.

Associació d'Idees refà las seva junta el 2014 amb Esther Roca, Gisela Arimany, Albert Argence, Bahar Dölen i Clara Garriga.

Després de 3 anys, Projecte Ishtar no avança i es tanca per vàries raons.

Ad'Ie, segueix amb l'impuls d'Esther Roca que el 2015 es presenta per a dur a terme la direcció artística i la coordinació general del sismÒFFgraf, un festival de dansa local a la ciutat d'Olot. festival que es fa i funciona molt bé juntament amb Bahar Dölen en la producció i gestió tècnica.

sismÒFFgraf ja ha vist quatre edicions i ha tancat el procés amb bones crítiques. Últimament el projecte que es du a terme des d'Ad'Ie, en mans Esther Roca i Bahar Dölen és Interferència, la qual ja ha vist tres edicions.

Ad'Ie segueix essent una associació que temta el futur.

per a més informació:

associaciodidees@gmail.com

2014

Migmetratge experimental

Entrevista.

Videoart

Lilith